Home

La Galaţi: primarul se schimbă - clienţii achiziţiilor directe, nu

Peste 1,3 milioane de euro fără TVA, aceasta este valoarea totală a celor 168 de achiziţii directe realizate de Primăria municipiului Galaţi, în primele şase luni din mandatul noului primar, social-democratul Ionuţ Pucheanu (iulie-decembrie 2016). Mai modest faţă de cele 172 de contracte directe, în valoare totală de peste 1,7 milioane de euro fără TVA, din ultimele şase luni de mandat ale fostului primar al Galaţiului, UNPR-istul Marius Stan (ianuarie-iunie 2016). Interesant este că, deşi Galaţiul are un nou primar, favoriţii contractelor directe au rămas aceiaşi. Dovadă că mai bine de 41 la sută din cele 1,3 milioane de euro au ajuns la aceleaşi firme care conduceau în topul atribuirilor directe si pe vremea lui Marius Stan.

Open Letter to OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights

This modification to the Criminal Code absolves law-makers and administration from passing and adopting discriminatory laws and is an extremely dangerous legal provision, which could open the door for systemic and systematic discrimination of any number of Romanian minorities.

As such, we request that, as head of the ODIHR, you exercise all mechanisms at your disposal to put pressure on the Romanian Government headed by Prime-Minister Sorin Grindeanu to repeal these ordinances before they come into force on the February 11th 2017.

Varianta ocolitoare a Tecuciului, încă un proiect european ratat

Promisă tecucenilor încă de pe vremea Alianţei DA (PNL-PD), începută în 2012, la şapte ani de la proiectare, abandonată în 2013, relicitată în 2014, şi reluată în 2015, Varianta ocolitoare a Tecuciului (VO Tecuci) este realizată acum, în ianuarie 2017, în proporţie de 30 la sută. 30 la sută din cei 7 km pe care ar fi trebuit să-i aibă în 2013 – la primul termen de finalizare a lucrării, sau măcar în 2016 – al doilea termen de finalizare ratat.

Alegătorul gorjean "a avut dreptate": toți penalii au câștigat noi mandate

Gânditorul american, Ronald Dworkin, în studiul ”Is Democracy Possible Here?”(2006), analizează modul în care trebuie să ”lupte” politicienii, pentru a convinge electoratul contemporan. Concluzia sa este că, atât timp cât s-a probat, științific, că ignoranța este trăsătura de bază a majorității electoratului, atunci politicienii învingători nu au altă soluție, decât să coboare discursul în ignoranță.

Mioarele îndrăgostite de lupi: ieşenii au ales 11 primari penali.

Toţi primarii ieşeni cu probleme penale care au candidat la alegerile locale pentru un nou mandat au iesit câştigători, majoritatea cu scoruri zdrobitoare, chiar dacă viitorul lor în administraţia locală este incert. Din cei 98 de primari pe care îi are judeţul Iaşi, peste 20 au avut dosare penale sau chiar s-au ales cu trimiteri în judecată şi condamnări în primă instanţă, iar 11 din aceștia au candidat și au câștigat alegerile locale care s-au desfășurat duminică. Toate orașele din județul Iași au fost câștigate de candidații PSD, în două din cazuri fiind vorba chiar despre edili cu probleme penale.

Hartă interactivă. Peste 250 de candidați la locale au probleme penale, sunt incompatibili sau au colaborat cu Securitatea

Cu toate că au păgubit tocmai localitatea pe care o păstoresc, au executat ani de închisoare pentru fapte de corupție, au fost condamnați sau sunt anchetați pentru abuz în serviciu sau luare de mită, au fost declarați incompatibili, au fost dovediți ca fiind foști colaboratori ai Securității sau apar până și în dosare de proxenetism, peste 250 de astfel de candidați încearcă în această duminică să câștige un mandat de primar.

 


INVESTIGAȚII
/ Autori:

 

Ada Codau
Andreea Pavel
Anca Melinte
Cerasel Cuteanu
Ada Codău
Andreea Pavel
Anca Melinte
Cerasel Cuteanu
Gazeta de Sud Est
Paul Ciurari
Sebastian Oancea
Teo Rusu
Gazeta de Sud Est
Paul Ciurari
Sebastian Oancea
Teo Rusu
Ramona Rosulescu
Andreea Pavel
Paul Balhuc
Dani Stanciu
Ramona Roșulescu
Alex Stoianovici
Paul Balhuc
Dani Stanciu

 

Publicații