Home

Afaceriștii lui Mazăre - un fugar (Elan Schwartzenberg) și un condamnat la 12 ani cu executare în primă instanță (Avraham Morgenstern)

În 10 ianuarie 2017, Avraham Morgenstern a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul București la 12 ani de închisoare cu executare. Procurorii DNA l-au acuzat pe afaceristul israelian de două infracțiuni de evaziune fiscală al căror prejudiciu depășește 10 milioane de euro. Avraham Morgenstern are relații apropiate cu Radu Mazăre și Emilian (Elan) Schwartzenberg. Cei trei prieteni împart și un dosar penal pentru dare și luare de mită.

Raport oficial despre angajările la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu: întrebări capcană, comisii „inapte intelectual” şi contracandidaţi retraşi

Mulţi dintre proaspeţii angajaţi sunt rude cu salariaţii spitalului, ştiu răspunsurile la întrebări capcană şi nu au contracandidaţi. Fiul președintelui CJ Gorj, Mădălin Călinoiu a fost angajat farmacist-șef, dar nu există înregistrări audio sau video a probelor de concurs pe care le-a parcurs de unul singur. Un raport de control al Consiliului Județean Gorj constată nenumărate nereguli, chiar ciudățenii, în ceea ce privește concursurile de angajare organizate de Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Tg-Jiu.

Soț de magistrat vrâncean, condamnat cu suspendare pentru spăgi prin parcări

Fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, Mihai Copaci, a fost condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare de către Curtea de Apel Galați. Instanța a stabilit că acesta nu va mai avea voie să ocupe funcția de director al vreunei Case de Asigurări de Sănătate. Mihai Copaci este soțul judecătorului Adriana Copaci, de la secția Contencios Administrativ și Comercial a Tribunaluiui Vrancea. În anul 2011, judecătorul a judecat 5 litigii în care era implicată CAS Vrancea, unde director era tocmai soțul său.

Primăria Tecuci, campioana amenzilor pentru achiziţii publice

Revelionul cu patru focuri de artificii – trei în cartierele mărginaşe şi unul în centrul oraşului – plus un concert în aer liber cu trupa „Compact”, reabilitarea trotuarelor unei străzi intens circulate sau, de ce nu, documentaţia proiectelor cu finanţare europeană pe care municipiul Tecuci din judeţul Galaţi îşi doreşte să le câştige. Fiecare dintre aceste proiecte ar fi putut fi achitate din cei 100.000 lei, bani publici, cu care primăria Tecuci, pe vremea fostului primar PNL Daniel Gerhardt Ţuchel, a plătit amenzile aplicate de Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP)

Galaţi: Maşini publice, folosite în campania electorală

Două maşini publice, pentru care gălăţenii plătesc din banii lor, au fost folosite, fără remuşcări, de către politicieni în această campanie electorală. Una dintre ele a transportat o echipă de lipitori de afişe, cealaltă a devenit „platou itinerant” pentru filmarea unei emisiuni electorale. Interesant este că PNL Galaţi, care a descoperit ambele cazuri, s-a limitat doar să le sesizeze presei, nu şi organelor abilitate să ia măsuri.

 


INVESTIGAȚII
/ Autori:

 

Ada Codau
Andreea Pavel
Anca Melinte
Cerasel Cuteanu
Ada Codău
Andreea Pavel
Anca Melinte
Cerasel Cuteanu
Gazeta de Sud Est
Paul Ciurari
Sebastian Oancea
Teo Rusu
Gazeta de Sud Est
Paul Ciurari
Sebastian Oancea
Teo Rusu
Ramona Rosulescu
Andreea Pavel
Paul Balhuc
Dani Stanciu
Ramona Roșulescu
Alex Stoianovici
Paul Balhuc
Dani Stanciu

 

Publicații