Home

Pedeapsă record în sistemul medical pentru omul lui Nicușor Constantinescu. Cine este Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța?

Dănuț Căpățână, omul care i-a facilitat internări la comandă lui Nicușor Constantinescu pentru tergiversarea judecării dosarelor în instanță, a primit una dintre cele mai mari condamnări din sistemul medical românesc. În primă instanță, în 15 decembrie 2016, judecătorii au decis ca fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța să execute o pedeapsă de 13 ani și 4 luni pentru 5 infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de spălare de bani. În august 2016, Căpățînă mai fusese condamnat, tot în primă instanță, la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. În al treilea dosar penal, Căpățînă a fost trimis în judecată în octombrie 2016, pentru abuz în serviciu și conflict de interese.

Gălăţenii păcăliţi cu case din patru în patru ani

Teren de casă pe hârtie, apartamente ANL fără canalizare, apă şi gaze, şi locuinţe sociale cât o cutiile de chibrituri, cu fereastra dormitorului pe holul blocului, şi fără curent electric, în condiţiile în care toate utilităţile sunt asigurate cu energie electrică. Din 2008 încoace, din patru în patru ani, în campania electorală a alegerilor locale, fix asta au primit gălăţenii care nu-şi permit să plătească o chirie la preţul pieţei şi cu atât mai puţin să-şi cumpere o locuinţă. Şi atunci trăiesc înghesuiţi, cu părinţi, socri sau rude, aşteptând ani de zile locuinţa de la Primărie. Dar având grijă ca, an de an, să-şi actualizeze dosarele! Păcăleala locativă a fost favorita primarilor care şi-au dorit să mai obţină un mandat la cârma oraşului.

Firma unui urmărit internațional a prins contracte publice de 19 milioane de euro

Firma de construcții Enviro Construct își sporește afacerile din contracte pe bani publici, în timp ce „patronul din umbră”, fugarul Cristian Maftei, se ascunde de polițiști, care așteaptă de doi ani și jumătate să îl închidă. Societatea a ost implicată în contracte publice cu o valoare totală de circa 85 milioane lei din momentul în care omul de afaceri a fugit. Maftei a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare și dare de mită în dosarul „Mită la prefect”, moment în care a părăsit țara și nu s-a mai întors, fără ca cineva să știe de urma sa. Între timp, ceilalți inculpați condamnați în dosar și-au ispășit deja pedepsele sau sunt aproape de a le ispăși.

„Îți oprești tu 5, mi-ai dat mie 15 și am făcut treaba” – așa cerea șpaga un primar din Iași. Patru primari penali ieșeni și-ai pierdut mandatele în jumătate de an.

Al patrulea primar penal ales la alegerile locale din luna iunie în Iași își va pierde mandatul, ca urmare a primirii unei condamnări definitive cu suspendare. Constantin Cibotaru, primarul PSD al comunei Balș, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită și trafic de influență, după ce pe fondul cauzei primise o pedeapsă de doi ani și zece luni, arată Paul Bălhuc.

Dragoste şi război pe locurile-n parlament şi distracţia de sărbători a gălăţenilor

Mai multe achiziţii directe şi parteneriate pentru distracţia gălăţenilor au în centru aceleaşi firme care încasează, de ani buni, transpartinic, zeci de milioane de lei de la bugetul local. Două nume leagă aceste firme de politică, bani şi o femeie. Citiţi, în continuare, dezvăluirile jurnalistului Anca Melinte, care a aflat cine câştigă cel mai mult din distracţia de sărbători şi de ce se calcă pe bătături candidaţii.

Alegeri locale 2016. În Suceava candidează și contrabandiști, escroci și mituitori. Unul a fost prins în flagrant de șpagă chiar în campanie

DNA Suceava – Secţia de combatere a corupţiei reia cercetarea primarului de Șcheia, Vasile Andriciuc, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în dosarul schimburilor de terenuri din zona şoselei de centură. Prejudiciul se ridică la milioane de euro. Tribunalul Suceava a admis plângerea formulată împotriva soluţiei de clasare cu privire la amintita infracţiune, dispusă de secţia de combatere a corupţiei a DNA în 23 septembrie 2015 şi menţinută printr-o ordonanţă a procurorului-şef al DNA în 27 octombrie 2015.

 


INVESTIGAȚII
/ Autori:

 

Ada Codau
Andreea Pavel
Anca Melinte
Cerasel Cuteanu
Ada Codău
Andreea Pavel
Anca Melinte
Cerasel Cuteanu
Gazeta de Sud Est
Paul Ciurari
Sebastian Oancea
Teo Rusu
Gazeta de Sud Est
Paul Ciurari
Sebastian Oancea
Teo Rusu
Ramona Rosulescu
Andreea Pavel
Paul Balhuc
Dani Stanciu
Ramona Roșulescu
Alex Stoianovici
Paul Balhuc
Dani Stanciu

 

Publicații